• De grootste lampenwinkel van Europa
  • Laagste prijsgarantie
  • Snel in huis
  • Grote eigen voorraad
Inspiration — 02-01-2024

Boom eruit, vloerlamp erin

Nu de boom met al zijn lichtjes het huis uit is, mis je ineens toch wat sfeer. Misschien heb je zin om je hele interieur op de schop te nemen. Nieuw jaar, nieuw interieur. We houden je niet tegen. Maar het kan makkelijker! Met alleen al een nieuwe vloerlamp blaas jij nieuw leven in jouw interieur. Om een sfeervolle en functionele woonruimte te creëren is verlichting nogal cruciaal. En juist verlichting wordt vaak over het hoofd gezien. Plafondlampen, hanglampen en wandlampen heb je vast al in huis en hebben zo hun eigen charme. Een vloerlamp is de perfecte aanvulling voor een warme en uitnodigende sfeer in huis. In deze blog geven we je duidelijke tips voor het kiezen van de perfecte vloerlamp in jouw huis.


De veelzijdigheid van vloerlampen

Een van de grootste voordelen van vloerlampen is hun veelzijdigheid. Of je nu op zoek bent naar extra leeslicht naast je favoriete stoel, een subtiel lichtje in een hoek van de kamer, of naar een opvallend designelement dat de aandacht trekt, vloerlampen zijn er in ontelbare stijlen en vormen om aan jouw behoeften te voldoen.

Functioneel Design

Door te kiezen voor een vloerlamp met een functioneel design zorg je niet alleen voor een esthetische toevoeging, maar ook voor een praktische. Denk hierbij aan vloerlampen met een verstelbare arm, waardoor de verlichting kan worden gericht. Zo komt het licht precies daar waar je het hebben wilt. Of ga voor een draadloze vloerlamp. Een oplaadbare vloerlamp kan je overal neerzetten én makkelijk verplaatsen. Ideaal.

Creëer Sfeer en Ambiance

Licht heeft de kracht om de sfeer en ambiance van een ruimte volledig te transformeren. Met vloerlampen kun je spelen met de intensiteit en richting van het licht, waardoor jij de sfeer in huis bepaalt. Zo creëert zachte verlichting een rustgevende sfeer in huis, terwijl helder licht de perfecte keuze is voor lees- of werkplekken. Kijk daarom of de vloerlamp die op jouw wensenlijstje staat een dimmer heeft of dimbaar is.

Stijlvolle Statements

Vloerlampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, van modern en minimalistisch tot industrieel, japandi of hotel chique. Ze kunnen opvallende kunstwerken in jouw woonkamer zijn of juist naadloos opgaan in je interieur. Door zorgvuldig een vloerlamp te kiezen die past bij de stijl van je huis, voeg je een stijlvol statement toe aan jouw thuis.

Zo creëert zachte verlichting een rustgevende sfeer in huis, terwijl helder licht de perfecte keuze is voor lees- of werkplekken.

Tips voor het kiezen van de juiste vloerlamp

Overweeg de ruimte: Bedenk waar je de vloerlamp wilt plaatsen en wat het doel ervan zal zijn. Wil je een leeshoek creëren, een donkere hoek oplichten, of een eyecatcher aan je inrichting toevoegen?

Stijl en Design: Kies een vloerlamp die past bij jouw woonstijl. Of je nu van strakke lijnen, vintage charme of eigentijdse ontwerpen houdt, er is altijd een vloerlamp die aan jouw smaak voldoet.

Lichtbron: Als de vloerlamp een E27 of GU10 fitting heeft, kies je zelf een passende lichtbron. Dat heeft zo zijn voordelen, want je kan zo zelf onder andere de gewenste lichtkleur en lichtopbrengst kiezen. Heeft de vloerlamp geïntegreerde ledverlichting, kijk dan goed naar de lichtkleur en de lumen (lichtopbrengst) om zo te bepalen of de lamp het gewenste licht geeft of kan geven.

Verstelbaarheid: Als je flexibiliteit wilt in de richting van het licht, ga dan voor een vloerlamp met verstelbare armen of kantelbare kappen.

Conclusie

Vloerlampen zijn niet alleen praktisch, maar ook dé manier om persoonlijkheid en stijl aan je huis toe te voegen. Door bewust te kiezen voor een vloerlamp die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, haal je een lamp in huis die niet alleen je huis verlicht, maar het ook verfraaid. Laat je woonkamer stralen met een vloerlamp in jouw stijl.